شهادت ۲۲ فلسطینی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب غزه (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) تغییر برنامه رئیس سیا برای سفر به اسرائیل پایان مذاکرات آتش‌بس غزه در قاهره (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) امیرعبداللهیان زمینه‌های توسعه روابط را بین ایران و تونس بررسی کرد نگرانی نتانیاهو از احتمال صدور حکم بازداشت مقامات صهیونیستی در دادگاه بین المللی کیفری حمله موشکی به مواضع نظامیان صهیونیست در جولان اشغالی هلاکت سه نظامی صهیونیست در حمله مقاومت به کرم ابوسالم جلوگیری تشکیلات خودگردان برای آزادی اسیر فلسطینی رسانه عبری: مذاکرات آتش بس در آستانه شکست قرار دارد درگیری لفظی در جلسه کابینه رژیم صهیونیستی سردار غیاثی: امنیت و اقتدار امروز ما از نعمت ولایت است حمله موشکی حزب‌الله لبنان به «مرگلیوت» (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) حزب الله یک هزار و ۵۰۰ موشک به اسرائیل شلیک کرده است زندان رفتن نتانیاهو فعلا منتفی شد اقدام نیروهای امنیتی یمنی علیه عملیات اطلاعاتی آمریکایی-صهیونیستی پروژه آمریکا برای مهار مقاومت یمن چیست؟ ماکرون خواستار دستیابی نتانیاهو به توافق آتش بس شد عملیات ویژه گردان‌های القسام در «کرم ابوسالم» + فیلم انفجار، کابل افغانستان را لرزاند (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) حملات حزب‌الله لبنان در واکنش به جنایت اخیر رژیم صهیونیستی ادامه دارد (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) موساد و شاباک به شکست نظامی در غزه اذعان کردند
سرخط خبرها

توصیه سفیر ایران در سازمان ملل به شورای امنیت درباره فلسطین

  • کد خبر: ۱۸۹۸۹۰
  • ۲۹ مهر ۱۴۰۲ - ۰۰:۱۸
توصیه سفیر ایران در سازمان ملل به شورای امنیت درباره فلسطین
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نشست شورای امنیت سازمان ملل با توجه به تحولات در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، گفت: پس از هفت دهه بی‌کنشی، شورای امنیت اکنون باید به مسئولیت خود عمل کند و اقدامی قاطع برای رسیدگی به مصیبت جاری مردم فلسطین انجام دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در نشست شورای امنیت سازمان ملل با موضوع "صلح از طریق گفت وگو: سهم همکاری منطقه‌ای، زیر منطقه‌ای و دوجانبه در پیشگیری و حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات"، افزود: برای دهه‌ها، فلسطینی‌ها از اشغال، تجاوز، تبعیض و سیاست آپارتاید رژیم اسرائیل رنج برده‌اند. امروز جامعه جهانی شاهد افزایش هولناک دیگری در جنایات و مجازات‌های دسته جمعی علیه مردم فلسطین در نوار غزه توسط رژیم اسرائیل به ویژه حملات تروریستی شنیع به بیمارستان الاهلی، است.

ایروانی اضافه کرد: هدف قرار دادن عمدی یک بیمارستان، با نقض آشکار قوانین بین المللی بشردوستانه، چیزی جز جنایت جنگی نیست. به همین ترتیب، کشتار بی‌رویه مردم بی‌گناه غزه از جمله زنان و کودکان در جریان بمباران هوایی ۱۴ روزه، که زیرساخت‌های حیاتی و غیرنظامی را ویران کرد، مصداق شدیدترین ماهیت جنایات جنگی است.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران گفت: ما از ناتوانی شورا در اتخاذ یک قطعنامه اساسی که خواستار آتش بس فوری و رسیدگی به وضعیت فاجعه بار انسانی در فلسطین است، بسیار ناامید هستیم.

سفیر ایران افزود: از سازمان ملل متحد و شورای امنیت می‌خواهیم که برای پایان دادن به این تراژدی، که مصداق نسل کشی، جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی است، اقدامی فوری انجام دهند.

وی تاکید کرد: پس از هفت دهه بی‌کنشی، شورای امنیت اکنون باید به مسئولیت خود عمل کند و اقدامی قاطع برای رسیدگی به مصیبت جاری مردم فلسطین انجام دهد.

امکان پذیر بودن بازگشت به اجرای کامل برجام در صورت مسئولیت پذیری و رویکرد عملگرایانه آمریکا و تروئیکای اروپا

ایروانی همچنین خاطر نشان کرد: خروج غیرقانونی و غیرمسئولانه ایالات متحده از برجام و به دنبال آن اقدامات بعدی ایالات متحده و E۳ که تعهدات خود را بر اساس برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ نقض کردند، چالش مهم و اساسی را برای توافق ایجاد کرد. این چالش متأسفانه به دلیل مطالبات بیش از حد احزاب غربی و طرح موضوعات غیر مرتبط ادامه یافت.

سفیر ایران در سازمان ملل، گفت: با این حال، بازگشت به اجرای کامل توافق همچنان امکان پذیر است، اگر ایالات متحده و E۳ مسئولیت پذیری و رویکردی عمل گرایانه نشان دهند.

وی افزود: از دو روز پیش، تمامی محدودیت‌های باقی‌مانده در زمینه فعالیت‌های موشکی، صادرات و واردات تسلیحات و تراکنش‌های مالی مربوط به افراد و نهادهای ایرانی به طور کامل لغو شده و دیگر مشمول هیچ گونه محدودیت شورای امنیت نیست.

نماینده ایران در سازمان ملل اضافه کرد: اعتماد داریم که کشورهای عضو با جدیت به تعهدات خود ذیل ماده ۲۵ منشور ملل متحد عمل خواهند کرد و به پایان محدودیت‌های مندرج در قطعنامه ۲۲۳۱ احترام خواهند گذاشت.

ایروانی گفت: شورای امنیت باید اطمینان حاصل کند که تصمیماتش از قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل پیروی می‌کند و منعکس کننده بهترین منافع جامعه بین المللی به عنوان یک کل است.

وی افزود: ضروری است اطمینان حاصل شود که اقدامات شورا، به ویژه آنهایی که در فصل هفتم آمده است، به عنوان آخرین راه حل مورد استفاده قرار می‌گیرند و از سوء استفاده و دستکاری با اهداف سیاسی محافظت می‌شوند. این اقدامات تنها باید زمانی مورد استناد قرار گیرند که واقعاً برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی، پس از پیگیری حل و فصل اختلافات مسالمت‌آمیز همانطور که در فصل ششم منشور ذکر شده است، استفاده شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->